2008-11-29

Rajčatová paella po česko-čínsku

Ano, přátelé, je to tady, druhý díl Vašeho oblíbeného seriálu! Tentokrát sice nebudeme vařit úplně nejlevněji, zato velice zdravě, mezínárodně a především netradičně. Noc i den v práci jsem přežil ve zdraví, tedy vězte, že se jedná o recept nejen velice chutný, ale také bezpečný! Snad se nebudete zlobit, že jeho základem je opět rýže.

Sáček rýže necháme vařit. Protože nám došla sůl a nikdo zatím novou nekoupil, do vody nasypeme přesné množství grilovacího koření. Kolik, zvažte sami. Mezitím si na pánvičce rozpustíme lžíci sádla, na kterém osmažíme mraženou zeleninu. Já použil směs wok, která obsahuje jakési mořské melouny, které jsou opravdu zajímavé a mohu doporučit, ale vy tam dejte, co chete. Solit moc nemusíte. Namísto toho přidáme rozumné množství sojové a ústřicové omáčky. Ale nesmí to být málo, nešetřete (já je koupil v obchodě, kde mají všechno ve slevě - lahvičku za deset korun, no neberte to!). Chvíli přihříváme. Potom si otevřeme konzervu rybiček v tomatě a všechno to vyklopíme k zelenině. Masíčko trochu rozdrobíme, všechno pořádně zamícháme a po chvilce přidáme i rýži, která už tou dobou bude tak akorát. Necháme chvíli společně prohřát a poté již servírujeme v lepším případě na erární talíř. Navrch položíme pár plátků v Lidlu výhodně pořízené goudy. Dobrou chuť!

Žádné komentáře: